Aceasta este doar una dintre modificări și care ar urma să afecteze multe dosare instrumentate de structurile de vârf ale Ministerului Public.

„Atât la DIICOT, cât și la DNA, crește vechimea în profesie pentru a putea accede, la 10 ani”, a anunțat Tudorel Toader după ședința de Guvern în care a fost adoptată OUG privind cele trei legi ale justiției.

Mai mulți procurori din cadrul DIICOT și DNA nu au această vechime, conform Digi24.

Proiectul inițial al ordonanței prevedea o vechime de minimum 8 ani pentru ocuparea unui post la DNA și DIICOT, iată că au fost adăugați încă 2 ani de vechime.

Unul dintre magistrații care ar putea fi afectați de noua prevedere este procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan, care are o vechime în magistratura de 8 ani. Ea și-a început cariera în magistratură pe 1 iulie 2010, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Procurorul Lăncrănjan coordonează ancheta în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este anchetat pentru că ar fi în spatele societății Tel Drum.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se știe dacă ordonanța de urgență conține norme tranzitorii pentru procurorii care lucrează în prezent la DNA și DIICOT și care nu au vechimea necesară și nici ce se va întâmpla cu aceștia.