Jurnalistul Dan Andronic a prezentat o postare incendiară, care îi aparține unei membre PNL, Ioana Diaconu, postare răspândită pe toate grupurile PNL. Este practic primul atac direct din interiorul PNL la adresa șefului statului, a precizat jurnalistul.

Postarea sună așa: „Indiferent ce vrei, noi merităm mai mult decât un trepăduș ca Boc pe nume Cîțu, care face umbră pe la Palatul Victoria. Și ce mai vrei, șef la Consiliul Europei? Mai vrei și altceva? Să se teamă Biden? Eu spun atât: așa cum de proaspăt spălat și parfumat te-a trimis PNL afară la joacă, în fața națiunii, tot la fel același PNL te va umple de zoaie, dacă nu îți iei mâna de pe partid. Pe liberali nu-i controlează nimeni, ci doar pe peneliști. Sper că ai aflat măcar asta! Nu te vrem premier, orice păpușă ai băga în față! Nu, nu mi-e frică nici de DNA, nici de Servicii (…)

Nicio influență externă, nici banii, nici amenințările și nici șantajul nu pot face un liberal adevărat să nu voteze Orban. Tratezi PNL-ul ca pe PSD. Va deveni evident că totul a fost un circ, nu o luptă cu Stânga, menită doar să-ți sporești puterea și să dărâmi guverne. Ca să conduci tot tu”.

Postarea ar fi fost scrisă de pe un cont fals de Facebook, însă a fost share-uită masiv pe grupurile de liberali și chiar ar fi existat îndemnuri masive dinspre tabăra Orban să fie distribuită cât mai mult.

 

Andronic: „Orban nu se va da bătut. Următoarea lui țintă va fi Klaus Iohannis

Jurnalistul Dan Andronic a explicat: în PNL se intră într-o nouă fază a luptei, „o fază dură. Principala greșeală pe care a făcut-o PNL și Cîțu în special, e că se comportă în continuare ca un partid de opoziție. Un partid aflat la guvernare nu face pregătire pentru congres timp de 5 luni. E o greșeală strategică, pentru că nu mai guvernează, ci se ascut cuțitele. Tensiunile vor răbufni. Orban știe foarte bine joaca în interiorul PNL, iar un congres se câștigă în aceea sală, fiecare vot, bucată cu bucată. Orban are o istorie în PNL pe care Florin Cîțu nu o are. E mesaj pentru interiorul partidului. Este primul atac la Iohannis„.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis anunță că scandalurile de la alegerile din PNL sunt lucruri normale într-o competiție electorală și că e treaba partidului cum se organizează.

„Cum se desfășoară campania în partid este treaba partidului și chiar dacă aș avea o opinie nu aș spune-o public, însă ca să privim fenomenul extern, în momentul în care apar mai mulți competitori, apare competiția de tip campanie electorală. Însă nu s-au depus moțiunile, vom vedea atunci. Dar este treaba paridului cum își organizează campania internă și cum votează și chiar dacă era bine ca această campanie să nu facă valuri, ea face că sunt oameni cunoscuți.(….) Este o competiție în parametri normali. Asta cu fisura partidului e o poveste veche, și când am candidat eu se discuta asta”, a declarat Iohannis.