El a admis că la PSD poate fi o chestiune de orgoliu susţinerea unui candidat care nu este din partid, dar a spus că trebuie să facă „un calcul la rece“.
 
„Am mai anunţat, în urmă cu două săptămâni, că într-adevăr mă gândesc serios la candidatură. Încă nu am luat decizia. Şi noi la ALDE şi cei din PSD dorim ca alegerile prezidenţiale din anul ăsta să fie cum a fost în 2016 când i s-a spus «La revedere!» dlui Cioloş. Noi vrem ca acum, la finele lui 2019, să-i spunem dlui Iohannis «Auf Wiedersehen!». Pentru asta e utilă o candidatură comună“, a afirmat Tăriceanu.
 
El a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale pentru că nu se poate spune „cât mai e el preşedinte şi cât este candidat“, scrie news.ro.
 
„Eu, dacă aş fi membru al PSD, aş avea curajul să spun că e o chestiune de orgoliu. Dar ce e mai important, orgoliul de membru de partid sau de a avea un preşedinte altfel decât acutalul preşedinte care n-a reuşit pentru România lucruri pe care noi le aşteptam? Eu am avut foarte multe aşteptări pentru că sunt dintre cei care în 2009 am crezut că poate fi o alternativă de premier. Îm preună cu cei din PSD va trebui să facem un calcul la rece: care e soluţia care ne dă cele mai mari şanse“, a mai declarat liderul ALDE.
 
Întrebat dacă ALDE ar putea susţine candidatul PSD, el a replicat: „Toate aceste chestiuni le avem la dispoziţie“.
 
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre situația din coaliția de guvernare. El a declarat că nu există tensiuni în coaliție pentru că se urmărește același obiectiv de ambele părți. El a mai vorbit despre bugetul pe 2019 și când va fi adoptat acesta, conform evz.ro.
 
 
„Nu am avut tensiuni în coaliție în mod surprinzător pentru cei care credeau că sunt tensiuni. De ce? Pentru că, și noi de la ALDE, și de la PSD, am urmărit același obiectiv. Nu aș putea spune că noi am pus o condiție la începutul acestor, nu negocieri, ca nu au fost negocieri, ci o discuție pe buget. Care a fost obiectivul? Să realizăm un buget care este axat pe investiții”, a declarat Tăriceanu.
 
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre celebra poză de la sfărșitul lunii ianuarie în care a apărut împreună cu Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov.
 
„Discutam pe buget. La momentul respectiv am făcut o primă discuție pe buget. Bugetul este atât de complicat, cine își imaginează că se face batând din palme sau pocnind din degete, se înșeală.”
 
Președintele ALDE a mai declarat că, din câte știe, mâine urmează ca bugetul pe 2019 să intre pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.
 
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o eventuală candidatură la președinție și despre posibilitatea ca el să fie candidatul comun al coaliției PSD – ALDE.