Liderul senatorilor liberali – Florin Cîțu și deputatul Dan Vîlceanu – președintele PNL Gorj au depus, vineri, la Parlament, un proiect de lege prin care vor fi anulate aproape 4 milioane de decizii de impunere pe care ANAF le trimite românilor. Este vorba despre decizii de recalculare a contribuțiilor către stat, din perioada 2014-2018, pentru românii cu profesii liberale și cei care activează în mediul privat.

Senatorul Florin Cîțu, prezent la Tg-Jiu, a dezvăluit că ANAF pregătește aproape 4 milioane de decizii de impunere, iar până acum au fost trimise 200 de mii, unii dintre românii vizați achitând deja aceste dări, pentru a evita blocarea conturilor prin instituirea popririi. Toate aceste abuzuri sunt orchestrate de Liviu Dragnea care folosește instituțiile statului pentru a strânge bani la buget.

”Anul trecut, Liviu Dragnea a dat ordin ANAF să recalculeze, în baza noului Cod Fiscal, contribuțiile pentru ultimii 5 ani. Este vorba de peste 3 milioane 900 de mii de decizii pe care ANAF le pregătește, iar până în prezent au fost trimise 200 de mii. Cei vizați activează în sectorul privat. ”, a declarat Florin Cîțu.

Deputatul Dan Vîlceanu și senatorul Florin Cîțu au depus, în Parlament, proiectul de lege pentru anularea acestor decizii de impunere, iar cei care deja au plătit își vor primi banii înapoi, deoarece nu românii trebuie taxați, pentru că niște funcționari ai ANAF nu și-a făcut treaba în ultimii 5 ani.

Cei doi parlamentari liberali consideră că această situație reprezintă un abuz al lui Liviu Dragnea și Guvernului PSD-ALDE împotriva românilor și cred că a venit timpul ca aceste abuzuri să înceteze.

”Acesta este un moment în care Liviu Dragnea se răzbună pe oamenii care au ieșit în stradă împotriva OUG 13 și oamenii din sectorul privat care nu-l susțin. Acesta este Liviu Dragnea! Trebuie să terminăm cu aceste abuzuri! Liviu Dragnea folosește ANAF ca un instrument de forță împotriva oamenilor care activează în sectorul privat. ”, a precizat senatorul Florin Cîțu, potrivit unui comunicat de presă.

 

Departamentul Comunicare al PNL Gorj,

Denisa ȘUȚĂ