Se pare că Liviu Dragnea nu va mai avea voie să muncească în închisoare. Informația a fost confirmată atât de logodnica lui, cât și de avocata sa. Acest lucru este o livitură grea pentru fostul lider al PSD, deoarece munca pe care o depunea îl putea ajuta în scăderea pedepsei pe care o avea executat.

În ceea ce privește aplicarea restricției, aceasta deja a intrat în vigoare, iar motivul principal pare să fie interviul acordat de Liviu Dragnea unui post de televiziune cu o seară în urmă.

În urma interviului, ANP a început o serie de verificări la penitenciar, iar interviul poate fi considerat un incident de securitate.

Avocata Flavia Todosiu însă, a anunțat că va face demersuri împotriva acestei sancțiuni pentru că se consideră a fi un abuz care nu are legătură cu regulamentul și cu ordinele interioare.

Totodată, se pare că directorul penitenciarului este cel care a aprobat cererea jurnalistului de la Realiatatea Plus, care i-a luat interviu fostului lider PSD. Convorbirea s-a desfășurat online ca în cazul în care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discuția pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut să întrerupă această convorbire, lucru care nu s-a întâmplat.

Liviu Dragnea nu mai vrea eliberare condiționată

De asemenea, avocata lui Dragnea a mai precizat faptul că fostul lider al PSD nu va mai cere eliberarea condiționată. Anunțul a survenit după ce acesta a stat astăzi timp de două ore la DNA, unde procurorii l-au anunțat că este inculpat în dosarul privatizării Teldrum.

„I se schimbă calitatea de suspect în inculpat, se pune în mișcare acțiunea penală. Dragnea spunea că e chemat în contextul unei noi campanii electorale în dosar”, a declarat avocata lui Dragnea, potrivit Antena 3.