Într-un interviu acordat pentru DC NEWS, medicul Adrian Marinescu a vorbit despre principala amenințare în valul patru, dar și despre situația unor țări precum Israel. Întrebat dacă persoanele nevaccinate sunt principala amenințare, medicul susține că ”putem să spunem, dacă și nuanțăm”.

Mai exact, în opinia sa, ”atunci când spunem că sunt o amenințare, ne referim la faptul că cele mai multe dintre formele severe și critice vor fi din rândul celor nevaccinați”.

Medicul a mai adăugat că odată ce persoanele nevaccinate vor face forme severe de COVID, ele vor crește presiunea pe sistemul sanitar și numai. ”presiunea la nivelul sectorului medical, presiunea din Terapie Intensivă și nu numai – toate aceste lucruri vor veni, de cele mai multe ori, de la pacientul care nu e vaccinat”, a spus medicul.

El a mai subliniat faptul că deși vaccinare nu este o soluție ideală, în prezent aceasta este singura care poate salva vieți.

”Până la urmă, strategia ar trebui să se refere la ce pot să fac pentru a preveni. Vaccinarea, într-adevăr, nu e o soluție ideală, dar e cea mai bună pe care o avem”, a adăugat medicul Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu, despre situația din Israel

În ceea ce privește situația din Israel, unde populație este vaccinată, însă numărul infectărilor a crescut semnificativ, medicul Adrian Marinescu a atras atenția asupra faptului că cele mai multe forme sunt autolimitante.

Mai exact, acesta susține că vaccinul are rolul de a salva vieți, adică persoanele care sunt infectate să nu ajungă în stare gravă la spital. El a mai adăugat că în Israel, persoanele vaccinate infectate au forme autolimitante și nicidecum grave.

”Principalul obiectiv pentru vaccinare este să salveze viața și să evite forma severă, forma critică. E mai puțin important în valul patru dacă am un număr mare de infectări. Ce mă interesează este să am un număr cât mai mic de pacienți care să se interneze, să nu avem forme severe – ceea ce se vede din statistici. În Israel, cele mai multe dintre forme la persoane vaccinate, cei mai mulți fiind vaccinați, sunt forme autolimitante și cel mult forme medii.’, a mai spus medicul Adrian Marinescu pentru DC News.

Amintim faptul că în Israel numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. În acest context, a început deja demararea unei campanii de testare a copiilor între 3 și 12 ani.