Copreşedintele AUR, George Simion a vorbit despre relația dintre partidul pe care îl conduce și șeful statului. Mai exact, potrivit acestuia, formaţiunea sa a devenit oficial o „ţintă”, pentru că a „îndrăznit” să susţină suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Totodată, acesta a subliniat faptul că lupta este între AUR și Klaus Iohannis, care ” nu înţelege nimic din cerinţele românilor din ţară, care nu a înţeles nimic din această pandemie”.

El l-a ironizat în același timp pe șeful statului susținând că schiul nu este drept fundamental, însă protestul este un drept constituțional.

„AUR a îndrăznit să susţină suspendarea preşedintelui, AUR a devenit oficial o ţintă. Suntem singurul partid real de opoziţie, aşa că, în momentul acesta, Klaus Iohannis desfăşoară o acţiune mare, amplă, de discreditare a AUR. Este o luptă pe care noi o avem cu preşedintele Iohannis, care nu înţelege nimic din cerinţele românilor din ţară, care nu a înţeles nimic din această pandemie şi care nu este acuzat de opinia publică pentru faptul că îndemna oamenii la schi.

Schiul nu e un drept fundamental. În schimb, dreptul la protest este un drept constituţional”, a afirmat Simion, la o conferinţă de presă.

AUR a lipsit de la votul pentru moțiune

De menționat este faptul că, PSD-ul s-a arătat extrem de deranjat de faptul că parlamentarii AUR au lipsit la votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii.

Mai exact, deputatul PSD Adrian Chesnoiu este de părere că ar fi fost important ca aceştia să arate că sunt „într-adevăr” în Opoziţie şi nu fac „un blat” cu coaliţia de guvernare.

„Din păcate, coaliţia de guvernare ne-a arătat încă o dată că nu sunt în stare să treacă peste orgoliile şi interesele de grup ale partidelor din coaliţie şi să dea un vot în interesul românilor, al fermierilor români şi al ţăranului român. (…) Cu stupoare, am observat că astăzi deputaţii AUR au lipsit la votul pe moţiune.

Ar fi fost un punct important să arate că sunt într-adevăr în Opoziţie şi nu fac un blat într-o zi atât de importantă cu coaliţia de guvernare. Era important să arătăm că Opoziţia este unită şi, din păcate, PSD a rămas singurul care să apere fermierii de cei peste 166 de dăunători care i s-au alăturat astăzi lui Adrian Oros prin votul lor împotriva moţiunii simple”, a spus Chesnoiu, la Palatul Parlamentului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica