Ultima actualizare Google Chrome, care aduce browserul până la versiunea 79, conține o eroare gravă care șterge datele aplicației de pe unele dispozitive Android.

Se speră la o soluție

Actualizarea fusese deja trimisă la jumătate din toți utilizatorii Chrome de pe Android, dar Google a întrerupt lansarea acesteia în timp ce investighează problema și speră să găsească o soluție adecvată.

Potrivit publicaţiei Android Police, problema implică WebView, componenta care redă paginile web în alte aplicații, precum Facebook și Twitter. Aceste aplicații nu au browsere proprii, așa că folosesc Chrome pentru a putea fi încărcate.

Actualizarea a fost întreruptă

Una dintre modificările efectuate în Chrome 79 a implicat locația unor date web, dar nu toate datele au fost mutate corect. Acest lucru înseamnă că, atunci când utilizatorii au actualizat browser-ul Chrome la versiunea numărul 79, aceste date web au devenit inaccesibile.

Aceasta nu este o problemă majoră pentru unele aplicații, dar pentru cele precum Twitter Lite, care sunt în mod efectiv aplicații web care rulează în întregime în WebView, este o problemă reală, precizează economica.net.

Actualizarea supărătoare a ajuns deja la 50% dintre utilizatori, dar Google a confirmat că a întrerupt lansarea în timp ce decide ce măsuri trebuie întreprinse.

Efecte greu de măsurat

Potrivit unui comentariu pe blogul Chromium, se iau în considerare două opțiuni: fie continuarea migrației și mutarea fișierelor în noile locații (așa cum se intenționa inițial), fie anularea modificării și readucerea lor în locaţia anterioară.

Este dificil să știi exact ce aplicații sunt afectate, deoarece de obicei dezvoltatorii nu anunță modul în care acestea folosesc WebView, dar datele stocate online vor fi în siguranță.