Lotul de autostradă Biharia-Borș, cu o lungime de 5,5 kilometri, a fost recepționat, însă deschiderea acestui tronson din județul Bihor se poate face doar luna viitoare, după ce și drumarii maghiarii finalizează lucrările la Autostrada M4, de 26 de kilometri.

Tot atunci va putea fi inaugurat și noul punct de trecere a frontierei Borș 2 dintre România și Ungaria. Vama Borș 2 va avea 10 benzi pe sens și va fi al doilea punct de trecere a frontierei amenajat pe o autostrad, potrivit Radio România Actualități.

Ce spune directorul adjunct al Companiei de Drumuri

”Biharia-Borş, recepția lucrărilor a fost făcută în datele de 29 și 30 iulie, cu o listă anexă cu foarte puține observații, care se vor rezolva în maxim 15 zile. Poate fi puse în circulație imediat ce se vor rezolva toate problemele legate de memorandumul de înțelegere cu Ungaria și cu acordul interguvernamental de care depinde deschiderea acestui punct de frontieră Borş 2.

Este vorba despre 10 benzi pe sens, într-adevăr, sunt 10 pe intrare, 10 pe ieșire, din care câte patru benzi pentru camioane și şase pentru turisme. Punctul de frontieră, amenajarea lui este pe teritoriul maghiar, probabil o lună – o lună și ceva vom putea să circulăm pe această autostradă.”, spune Ovidiu Barbier.

Tot de luna viitoare se va putea circula și pe lotul Iernut-Cheţani din județul Mureș, un segment de 18 km, care face parte de asemenea din Autostrada Transilvania.

Pe site-ul oficial se estima că lotul va fi recepționat la finalul lunii iulie.

„Estimat recepție la terminarea lucrărilor: perioada 27 – 30 iulie 2020. În prezent, se derulează etape administrative de prerecepție „, se menționa pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în dreptul lotului Biharia – Borș.