Compania franceza producatoare de cosmetice L’Oreal a anunat ca va investi 45 milioane de euro in dezvoltarea unei fabrici in Rusia, in regiunea Kaluga, la 190 km de Moscova.

“Guvernul din regiunea Kaluga si compania franceza L’Oreal au semnat un acord privind construirea unei fabrici de cosmetice”, au declarat reprezentantii administratiei locale. Uzina, care va fi definitivata cel mai tarziu in 2010, va ocupa o suprafata de 15 hectare in cadrul parcului industrial Vorsio. Fabrica va produce anual 300 milioane de produse, in mod special destinate ingrijirii parului.

L’Oreal are in plan folosirea de materie prima locala si incheierea de parteneriate cu producatori regionali de ambalaje si cu furnizori de alte servicii. Guvernatorul regiunii, Anatoly Artamonov, a declarat ca firma franceza va primi intregul sprijin necesar pentru a dezvolta acest proiect.

Regiunea Kaluga este o zona importanta in industria globala si cea din Rusia, gazduind fabrici ale unor companii de renume mondial, precum Volkswagen, Peugeot-Citroen si Mitsubishi.

Sursa: BBJ