În ianuarie 2012, pe primele două locuri în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia au fost modelele LADA fabricate de producătorul auto rus AvtoVAZ (unde Renault deţine 25%), pe locul trei a fost modelul Solaris fabricat de Hyundai, pe locul patru a fost New Rio fabricat de KIA, pe locul cinci modelul Focus fabricat de Ford (care a înregistrat o creştere a vânzărilor de 97%) iar pe locul şase s-a situat modelul Logan fabricat de Renault.

Vânzările de maşini noi şi vehicule comerciale uşoare în Rusia au urcat cu 21% în ianuarie 2012, la 154.406 unităţi, conform datelor publicate de Automobile Manufacturers Committee. Pentru 2012 AEB estimează o creştere a vânzărilor auto în Rusia la 2,8 milioane de unităţi, de la 2,65 milioane de unităţi în 2011.

În 2008 Renault a plătit un miliard de dolari pentru un pachet de 25% din acţiunile AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada. Recent alianţa Renault-Nissan a purtat discuţii cu acţionarii AvtoVAZ, banca de investiţii Troika Dialog conglomeratul de stat Russian Technologies Corp., pentru a achiziţiona pachetul de 21% din acţiunile AvtoVAZ deţinut de Troika Dialog şi un pachet de 4% deţinut de Russian Technologies Corp.
SURSA: Agerpres