De când a izbucnit criza financiară tot mai multe firme care dețin un parc auto de minimum 15-20 de mașini preferă să externalizeze acest serviciu utilizând leasingul operațional atât în forma sa full service (asigurări, vignete, reparații  în service, consultanță privind administrarea parcuclui și a foilor de parcurs, dar și finanțarea și achiziția mașinilor), cât și în forma simplă de service. 
Pe o piață care va atinge cel mai probabil 43.000 de vehicule în acest an, Logan, sub toate formele sale de prezentare, rămâne preferatul firmelor care activează în România, fiind cea mai bine vândută mașină de căttre cele 13 firme de leasing operațional de la noi.
După cum declară Bogdan Apahidean, președintele Asociației Societăților de Leasing Operațional din România, și al societății Lease Plan, numărul doi în piața de leasing operațional, topul celor cinci cele mai utilizate mașini prin leasing operațional de către firmele din România este următorul: Logan, Ford, Volkswagen, Skoda și Renault.
Bineînțeles, nu la toate firmele de leasing operațional există această ordine. Firmele care au drept clienți Petrom-ul au de exemplu pe locul doi Nissan Navara, altele au pe trei Toyota Hilux, dar invariabil, Logan-ul este pe primul loc. Rătăcite printre aceste mărci și stinghere în parcurui cu zecvi de mașini apar și câte un Jaguar sau Lexus, mașinile șefilor mari care sunt trecute și ele pe leasing operațional pentru a se  opera reduceri de costuri la nivelul firmelor.