'Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe de limba germană, cel puţin nivel A2', se menţionează într-un comunicat al AMOFM.

Potrivit sursei citate, angajarea se face pe o perioadă de cel puţin şase luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.

Salariul oferit este de 1.500 – 2.200 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi barman, de 1.700 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist şi de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.

Cazarea poate fi asigurată de angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Persoanele cu domiciliul în Bucureşti, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AMOFM. AGERPRES