Cetăţenii britanici sunt nemulţumiţi de măsurile luate de autorităţi, prin care sunt acordate 240 de locuri de muncă agricultorilor români şi bulgari, în apropierea unui oraş unde rata şomajului este în creştere, relatează Daily Express în ediţia electronică.

Muncitorii români şi bulgari vor fi cazaţi în 41 de rulote pe un teren care va beneficia de un centru de recreere. Ferma de legume din oraşul Wrangle, situat în apropiere de Boston, le va facilita acestora călătorii gratuite cu autobuzul în localităţile din apropiere şi biciclete pentru a se deplasa la magazine şi baruri.

În zonă locuiesc deja circa 12.000 de muncitori imigranţi, majoritatea provenind din Portugalia şi Polonia, în timp ce rata şomajului este una dintre cele mai mari din ultimii 12 ani. Peste 600 de persoane au luat cu asalt la începutul acestei săptămâni un magazin din oraşul Boston care oferea 25 de locuri de muncă.

Consiliul local al oraşului Boston a aprobat acest plan după ce directorul companiei Staples, Vernon Read, a declarat că nu se poate baza pe găsirea forţei de muncă necesare la nivel local. El le-a spus însă consilierilor că intenţionează să angajeze studenţi din estul Europei prin intermediul programului guvernamental pentru muncitori sezonieri în agricultură.

Programul le permite fermierilor să angajeze un anumit număr de muncitori pe o perioadă de până la şase luni. În Marea Britanie, cota este anul acesta de 21.250 de persoane.

SURSA: Mediafax