Sute de mii de români care locuiesc în Germania sunt vizați. Potrivit unui sondaj YouGov, cerut de Dpa, jumătate din populația Germaniei este împotriva relaxării carantinei instituite cu scopul limitării răspândirii coronavirusului, informează Agerpres.

De menționat este faptul că liderii landurilor federale urmează să ia o decizie în următoarele zile cu privire la prelungirea lockdown-ul la nivel naţional după data de 14 februarie.

Înaintea de a fi luată această decizie, cetăţenii germani au fost întrebaţi care este dorința lor mai exact. Dacă ei consideră că măsurile ar trebui complet suprimate, relaxate, să rămână aceleaşi sau să fie înăsprite.

Astfel, rezultatele anchetei relevă că 50% dintre cei intervievaţi s-au pronunţat împotriva relaxării restricţiilor, 37% în favoarea extinderii restricţiilor actuale după 14 februarie, iar 13% pentru înăspririi măsurilor pe viitor.

Trebuie menționat faptul că în Germania trăiesc la momentul actual sute de mii de români.

Sute de mii de români sunt vizați

Totodată, același sondaj a mai arătat că 30% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea relaxării regulilor şi doar 13 % pentru o revenire completă la normalitate.

Totuși, aceste rezultate relevă o scădere a procentului celor care acceptă măsurile restrictive comparativ cu începutul lunii ianuarie – înainte de ultima prelungire a lockdown-ului – când 65% au susţinut menţinerea sau înăsprirea regulilor.

În cadrul acestor restricţii, decise iniţial la mijlocul lunii decembrie, majoritatea afacerilor, hotelurilor şi şcolilor sunt închise în Germania.

În ceea ce privește ancheta YouGov, aceasta a fost efectuată în perioada 3-5 februarie a.c. pe un eşantion de 2.077 de persoane.

De menționat este faptul că Germania a luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea noii tulpini de COVID din Marea Britanie. Cele mai multe restricții au stârnit un val de nemulțumiri.