O declarație surprinzătoare a Ecaterinei Andronescu luat prin surprindere pe toată lumea. Aceasta a spus public că Liviu Dragnea i-a promis să preia portofoliul de la Ministerul Educației, rămas fără coordonator după ce Valentin Popa a fost obligat să-și dea demisia. Mai e mult până departe a spus aceasta pentru Capital, dând de înțeles că ia în calcul să refuze propunerea șefului PSD.

În replică, Liviu Dragnea a umilit-o efectiv la România Tv, inducând ideea că Ecaterina Andronescu a mințit pe toată lumea și că el nu i-ar fi propus nimic în sensul descris de aceasta: ”Eu sper ca doamna Andronescu să nuanțeze ceea ce a spus și apoi voi interveni și eu. Am avut o discuție mai amplă cu Ecaterina Andronescu”, a declaratDragnea, la România TV. 

Președintele PSD a ținut să-l avertizeze și pe Mihai Fifor, căruia i s-ar pregăti debarcarea de la Ministerul Apărării, conform unor surse politice. Din cei 28 de social democrați, care s-ar fi alita împotriva lui, confor stiripesurse.ro, Dragnea a ținut să-l menționeze pe Fifor, lansând practic pentru acesta un avertisment.

”Mi-au spus mai mulți despre aceea listă. Că unii au fost, că apoi au dispărut, că au semnat, că n-au semnat (…) Am auzit și de Fifor, am auzit și de alții.

Bun, au fost 8 oameni care au fost împotriva mea în Comitetul Executiv. Eu le urez succes și îmi voi duce mai departe mandatul de președinte al PSD, cât voi mai fi disponibil să exercit  această funcție de președinte al PSD, cât voi mai fi disponibil”, a spus Liviu Dragnea, la România TV.