Primarul PSD din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a refuzat retragerea titlului de cetățean de onoare acordat lui Liviu Dragnea. Acesta a motivat spunând că sentința de condamnare de pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție nu e suficientă pentru inițierea unei hotărâri de Consiliu Local.

Consilierii locali din PNL ce au solicitat acest lucru nu au atașat și sentința prin care Dragnea e condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, a spus primarul. Aceasta în ciuda faptului că fostul lider PSD își execută pedeapsa.

Consilierii locali din Negrești-Oaș consideră că refuzul primarului reprezintă un abuz.

„Nu ne așteptam la o asemenea atitudine. Trebuie să vă spun că Liviu Dragnea e cetățean de onoare doar pe fondul relațiilor apropiate cu primărița noastră, nu pentru că ar fi făcut vreo chestiune de onoare pentru comunitatea noastră. Suntem puțini consilieri locali care cerem acest lucru, pentru că primăria e roșie și uite așa se repetă povestea din Teleorman și la Satu Mare”, a declarat consilierul Cornelia Fedorca, unul dintre solicitanții cererii de retragere a titlului, potrivit Mediafax.

Potrivit documentului trimis de primăria Negrești-Oaș, detaliile dosarului nu sunt suficiente pentru retragerea titlu de cetățean de onoare acordat lui Liviu Dragnea.

„Referitor la adresa depusă la Primăria Orașului Negrești-Oaș, prin care ne solicitați elaborarea unui proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului acordat domnului Dragnea Liviu Nicolae, prin prezenta vă comunicăm faptul că documentele anexate la adresă, respectiv detalii dosar de pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție nu sunt documentele necesare pentru retragerea titlului. (….). Să ne prezentați sentințe judecătorești definitive și irevocabile pronunțate în dosarele respective”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Negrești-Oaș celor care au cerut retragerea titlului.