Membrii partidului s-au sfătuit în ultimele zile pentru a se hotărî cum să procedeze pentru ca evenimentul să nu fie deturnat de protestatari.

Marți s-a stabilit, într-o ședință internă, ca perimetrul din zona Pieței Unirii să fie delimitat cu garduri metalice, iar accesul în zonă urmând a fi limitat. În acest fel, organizatorii vor să se asigure că protestatarii nu se vor putea apropia de scena pe care se vor afla liderii PSD.

Conform unor surse din partid citate de Adevarul.ro, la miting vor ține discursuri Liviu Dragnea, Dragoș Benea, precum și candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare, Tudor Ciuhodaru.

Până în momentul acesta, toate filialele județene din Moldova au anunțat că vor aduce în jur de 100 de autocare cu participanți.

Estimările liderilor PSD sunt că, la miting, vor participa între 20.000 şi 25.000 de simpatizanţi.

Forţe impresionante ale Poliţiei şi Jandarmilor ar urma să fie trimise la faţa locului, pentru a evita incidentele.

„Măsurile pentru buna desfăşurare a acestei manifestări, dispuse în sistem integrat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Iaşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, vor urmări asigurarea condiţiilor de siguranţă, cu un accent deosebit pe dialogul cu participanţii şi prevenirea tulburărilor de orice fel, fluidizarea circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea intervenţiei în cazul apariţiei unor eventuale situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.