Așadar, Liviu Dragnea va face parte dintre persoanele care vor fi vaccinate în a treia etapă, alături de angajații din HoReCa, bancherii, bibliotecarii sau casierii. Aceștia vor fi vaccinați înaintea populației adulte care nu s-a încadrat în categoriile de persoane din prima și a doua etapă.

Acest lucru este posibil după ce, săptămâna aceasta, Guvernul a modificat strategia națională de vaccinare. Modificarea, intrată deja în Monitorul Oficial, permite persoanelor cu handicap și însoțitorii acestora dar și persoanelor fără adăpost să fie vaccinate în a doua etapă.

Pentru etapa a treia, Guvernul a decis să fie introduse mai multe categorii prioritare care vor fi vaccinate înaintea populației generale care nu s-a încadrat în niciuna dintre etapele vaccinării.

Liviu Dragnea s-ar putea vaccina din aprilie încolo

În acest context, fostul lider al Partidului Social Democrat ar putea fi vaccinat din aprilie încolo, având în vedere că etapa a treia de vaccinare ar urma să înceapă în aceeași perioadă.

Totuși, autoritățile susțin că imunizarea s-ar putea face mai repede, dacă România primește suficiente doze de vaccin.

Categoriile de persoane care se pot vaccina în etapa a treia:

a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici
cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :

 • lucrătorii din Industria extractivă,
 • lucrătorii din Industria prelucrătoare
 • lucrătorii din Hoteluri și restaurante
 • lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
 • lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
 • lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
 • persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.
 • persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie publică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;
  persoane private de libertate;
 • persoane care asigură infrastructura de comunicații;
 • lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
 • lucrătorii din biblioteci.

b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile
vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Bodgan Danescu