Listarea la Bursa a companiei Nuclearelectrica, cea care opereaza Centrala Nucleara de la Cernavoda, pare a deveni tot mai indepartata.

Astfel, potrivit ministrului Economiei si Finantelor, listarea la Bursa a Nuclearelectrica se va face in semestrul I al anului 2009.

“In prima jumatate a anului viitor Nuclearelectrica va deveni o companie importanta pe bursa”, a declarat astazi Varujan Vosganian.

Acesta este al treilea termen avansat de Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul majoritar al Nuclearelectrica, pentru listarea la Bursa a companiei.

Initial, aceasta operatiune fusese programata pentru anul 2008. In urma cu opt zile Varujan Vosganian afirma ca listarea va avea loc la inceputul lui 2009, iar acum termenul se prelungeste.

Specialistii in domeniu au fost sceptici cu termenul initial propus de oficialii MEF.

Astfel, la inceputul lunii iunie, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, declara ca “Nuclearelectrica nu se va lista la bursa in acest an in conditiile in care procesul nu a fost inca demarat, iar pentru o oferta publica initiala de acest tip este nevoie de sase pana la noua luni”.