Pe piata pensiilor facultative a mai aparut un jucator, fapt care duce numarul companiilor din acest segment la noua.

Astfel, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat astazi ca a aprobat autorizarea fondului de pensii facultative Concordia Moderat administrat de Asirom Concordia.
 
„Autorizarea noului fond de pensii facultative, CONCORDIA MODERAT, s-a efectuat in conformitate cu prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensii facultative, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Normei nr. 3/2006 privind autorizarea fondului de pensii facultative” se spune intr-un comunicat al CSSPP.

 In momentul de fata in sistemul pensiilor facultative (Pilonul III) exista noua fonduri de pensii si sapte administratori: 
ING Clasic si ING Optim – administrate de ING Asigurari de Viaţa, AZT Moderato si AZT Vivace –  administrate de Allianz – Ţiriac Pensii Private, Pensia Mea – administrat de Aviva Asigurari de Viaţa, BCR Prudent – administrat de BCR Asigurari de Viaţa, OTP Strateg – administrat de OTP Garancia Asigurari, Raiffeisen Acumulare – administrat de Raiffeisen Asset Management si „ultimul pe lista” Concordia Moderat – administrat de Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.
 

Sursa: Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private