Originile companiei datează din 1845. David Sprüngli-Schwarz și fiul său, Rudolf Sprüngli-Ammann au deținut un mic magazin, o cofetărie în orașul vechi din Zurich. Doi ani mai târziu o mică fabrică a fost adăugată spațiului inițial, pentru a produce ciocolată în formă solidă.

Odată cu retragerea lui Rudolf Sprüngli-Ammann în 1892, afacerea a fost împărțit între cei doi fii ai săi. Cel mai mic dintre aceștia, David Robert, a primit două patiserii, care au devenit cunoscute sub numele de Confiseria Sprüngli. Fratele mai mare, Johann Rudolf, a primit fabrica de ciocolată. Pentru a ridica nevoile de finanțare necesare planurilor sale de expansiune, Johann Rudolf convertește în 1899 compania sa privată în "Chocolat Sprüngli AG". În același an, el a achiziționat fabrica de ciocolată a lui Rodolphe Lindt din Berna, iar compania și-a schimbat numele în Aktiengesellschaft Vereinigte Berner und Züricher Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli.

În 1994, Lindt & Sprüngli au achiziționat Chocolatier-ul austriac, Hofbauer Österreich, pe care l-au integrat, împreună cu marca acestuia Küfferle in cadrul companiei. În 1997 și 1998, compania a achiziționat Chocolatier-ul italian, Caffarel și pe cel american, Ghirardelli, pe care le-a și integrat în societate ca subsidiare. Lindt & Sprüngli au făcut din Ghirardelli, odată regională, o marcă pe piața internațională.

La 17 martie 2009, Lindt a anunțat închiderea a 50 din cele 80 de magazine de retail din Statele Unite, din cauza cererii mai slabe în urma recesiunii economice.

Lindt & Sprüngli are sase fabrici situate în Kilchberg, Elveția; Aachen, Germania; Oloron-Sainte-Marie, Franța; Induno Olona, Italia; Gloggnitz, Austria; și Stratham, New Hampshire în Statele Unite ale Americii. Fabrica din Gloggnitz, Austria produce produse sub marca Hofbauer și Küfferle în plus față de marca Lindt. Fabrica Caffarel este situat în Luserna San Giovanni, Italia și fabrica Ghirardelli este situată în San Leandro, California, Statele Unite ale Americii.

După ce Lindt a înregistrat un profit net de 4,7 milioane de euro în anul calendaristic 2011, echipa de marketing a companiei a anunțat ascensiunea cotei de piață la 29%, depășind anii crizei. La 14 iulie 2014, Lindt a cumparat Russell Stover Candies, producătorul Whitman’s Chocolate, pentru aproximativ 1,5 miliarde dolari, cea mai mare achiziție a companiei până în prezent.

Lindt a deschis, de asemenea, opt cafenele în Australia, patru în Sydney și patru în Melbourne.

La Sydney, prima cafenea deschisă de Lindt se află în Martin Place și a fost deschisă în 2004. Această cafenea este, de altfel, scena luării de ostatici de luni, când un bărbat neidentificat, a reţinut în interiorul cafenelei circa 30 de clienţi şi angajați.