Compania belgiană Liebrecht&wooD a finalizat vânzarea a trei centre de tip outlet în Polonia, reprezentând investiţii de circa 100 milioane euro, fondului Polonia Property Fund II, banii obţinuţi în urma tranzacţiei urmând să fie utilizaţi pentru finanţarea altor proiecte, inclusiv din România.

Cele trei centre sunt localizate în Gdansk, Varşovia şi Sosnowiec, iar tranzacţia a fost începută încă din toamna anului 2007, potrivit unui anunţ al Liebrecht&wood.

Dezvoltatorul intenţionează să utilizeze banii proveniţi din vânzare centrelor pentru finanţarea investiţiilor din Polonia, Rusia şi România.

Compania belgiană mai deţine centrul comercial de tip outlet Fashion House din zona Militari, la ieşirea spre Piteşti, şi are în vedere extinderea lanţului Fashion House cu alte trei proiecte noi la Moscova, St. Petersburg şi Bucureşti. Centrele comerciale de tip outlet comercializează produse mai ieftine cu 30-70% faţă de preţul din magazinele obişnuite.

Al doilea Fashion House în 2012

Lucrările de construcţie pentru proiectul din Moscova – primul centru de tip outlet din Rusia – va începe în aprilie 2011, finalizarea fiind programată pentru noiembrie 2011, în timp ce Fashion House St. Petersburg şi Fashion House Bucharest vor fi livrate înainte de 2012, menţionează sursa citată.

Liebrecht&wooD va construi un parc de retail în zona de sud-est a Capitalei, inclusiv un centru comercial de tip outlet, închirierea spaţiilor din prima fază, reprezentând o suprafaţă de 90.000 metri pătraţi, urmând să înceapă în vara acestui an.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 60 de hectare, achiziţionat anul trecut de Liebrecht&wooD. În primă fază vor fi construiţi 90.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, care va cuprinde un magazin de tip outlet, operat de Fashion House, şi alte big box-uri (construcţii pentru magazine de mobilă, bricolaj sau hipermarket).

Liebrecht&wooD a intrat pe piaţa locală la începutul anilor 2000, când a început dezvoltarea proiectului Militari Shopping, vândut companiei Atrium European Real Estate. De asemenea, compania a mai dezvoltat parcul de birouri Victoria Park din apropiere de DN1, vândut Immoeast. Pentru cele două proprietăţi Liebrecht&wooD a încasat circa 80 milioane de euro.

Compania a fost fondată de Johan Rogiers, Patrick Van Den Bossche şi Marc Lebbe.

SURSA: Mediafax