Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu are probleme mari, pe care însă le trece sub tăcere. Curtea de Apel București a decis începerea pe fond a procesului în care acesta este acuzat că ar fi deturnat sute de mii de euro dintr-un program finanțat de Comisia Europeană.

Potrivit procurorilor anticorupție, Vasile Ștefănescu ar fi uitat de șomeri și tinerii fără posibilități cărora trebuia să le găsească un loc de muncă și a cheltuit sumele primite de la Uniunea Europeană în interes personal.

Interesantă este însă atitudinea liderului taximetriștilor. El nu a făcut nicio declarație pe acest subiect după aflarea pronunțării, Vasile Ștefănescu, deși multe persoane s-ar fi așteptat să audă despre o retragere de onoare din fruntea organizării mitingului taximetriștilor.

Decizia judecătorilor a fost dată vineri, 12 aprilie 2019, și este definitivă.

În aceeași cauză, Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de aproximativ 360 de mii de euro care reprezintă prejudiciul creat de Vasile Ștefănescu și alte două persoane inculpate de procurorii anticorupție.

Curtea de Apel București a admis vineri contestația formulată de procurorii anticorupție față de soluțiile pronunțate de Tribunalul București în cameră preliminară din 17.12.2018 și 6.02.2019, prin care rechizitoriul împotriva lui Vasile Ștefănescu și a altor doi inculpați a fost întors la DNA din cauza unor presupuse vicii de procedură.