Lucian Boceanu a primit 12 ani şi 10 luni de închisoare, potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Piteşti. Pedeapsa a fost acordată în dosarul în care fraţii Boceanu şi acoliţii lor au fost judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi spălare de bani.

Lucian Boceanu a fugit din România

Acesta avea, printre obligaţiile impuse de controlul judiciar, şi interdicţia „de a depăşi limita teritorială a României”. Chiar și așa, a reuşit să plece și se află în străinătate în momentul de față, conform Libertatea.

Amintim că este dat în urmărire generală din 29 noiembrie. În ziua respectivă, poliţiştii au mers să-l ridice imediat după pronunţarea condamnării definitive. Totuși, nu l-au mai găsit acasă.

La scurt timp, au fost trimise ordine de interzicere a părăsirii ţării către Poliția de Frontieră și Direcția de Pașapoarte.

Mai mult, a dispărut şi fratele lui mai mic, Dafinel Boceanu. Acesta este condamnat în acelaşi dosar la 9 ani şi 8 luni de închisoare. Se confruntă cu acuzații de proxenetism, trafic de persoane şi spălare de bani.

DIICOT a făcut dezvăluiri

Amintim că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a făcut dezvăluiri crunte. Clanul criminal a organizat o rețea de exploatare sexuală.

În intervalul iunie 2016-ianuarie 2019, aceștia au racolat mai multe tinere. Ulterior, tinerele au fost duse în orașul Lausanne din Elveţia, fiind obligate să se prostitueze. Anchetatorii au identificat 10 victime.

Lucian Boceanu conducea reţeaua de traficanţi. Fratele lui era „pe al doilea palier al grupului infracțional organizat, racolând și supraveghind activitatea de exploatare sexuală a tinerelor”, potrivit sursei menționate.

Clanul ar fi obținut peste două milioane de euro

Potrivit autorităților, Mihaela Miloiu, una dintre fetele traficate, a fost ucisă de un client în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016. Astfel, clanul a intrat în vizorul autorităţilor judiciare din Elveţia.

Ulterior, în iulie 2017, cu sprijinul Eurojust, anchetatorii elveţieni au făcut o echipă comună de anchetă cu cei de la DIICOT care investigau „aceleași persoane și aceleași fapte în România”.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dezvăluit că activitatea infracțională le-ar fi adus criminalilor o sumă de peste două milioane de euro în decembrie 2019.