Tensiunea atinge se pare cote maxime în coaliția de guvernare, cei din PNL fiind pe zi ce trece mai nemulțumiți de partenerii lor din USR-PLUS. De această dată în centrul atenției miniștrilor PNL, Lucian Bode și Raluca Turcan a intrat ministrul Justiției, Stelian Ion, care a trimis Consiliului Superior al Magistraturii pachetul de legi privind justiția.

Și aceasta nu ar fi singura nemulțumire a liberalilor, toți criticând modul de acțiune al miniștrilor USR-PLUS care nu îi consultă înainte de a propune anumite măsuri.

În privința ministrului Justiției, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost cea mai vehementă. Aceasta a fost supărată de faptul că legile justiției, pe care dorește să le promoveze ministrul USR-PLUS, nu au fost discutate în Coaliție și Guvern.

„Turcan a avut un ton mai nervos la adresa lui Stelian Ion. A fost nemulțumită că în timp ce noi vorbim despre creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, Stelian Ion vrea scăderea ei. De asemenea, a fost supărată că a primit aviz negativ de la ministerul Justiției pe un proiect privind legea salarizării”, au afirmat surse din conducerea PNL pentru Europa Liberă.

Ministrul de Interne a fost și el critic

De asemenea, ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la rândul său iritat de faptul că în legile justiției se prevede transferul Poliției Judiciare la Parchete. Liberalul a spus în ședință, potrivit acelorași surse, că nu a fost de acord cu o astfel de măsură, care este „aproape imposibilă”.

„Transferul Poliției judiciare către Parchete, undeva la 28.000 de polițiști, e imposibilă ar duce la destructurarea Poliției Române. Avem 48.000 de polițiști, nici nu are cum să îi preia din punct de vedere logistic, ce scrie în programul de guvernare e imposibil de pus în practică”, le-a spus Bode colegilor de partid în ședința PNL.

Între ministrul Lucian Bode și ministrul Stelian Ion a existat un schimb de replici neoficial despre acest proiect, după cum mai punctează sursele liberale. Ministrul de Interne l-a și avertizat pe ministrul Justiției că îi dă un aviz negativ dacă insistă cu transferul Poliției Judiciare.

Ludovic Orban: Mai rezist puțin

Nu în ultimul rând, liderul PNL Ludovic Orban și-a exprimat și el nemulțumirea față de deciziile ministrului Justiției, dar și față de ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Mai rezist puțin, dar voi ieși să vorbesc dacă nu termină”, a fost mesajul transmis de liderul PNL în ședință.