Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a vorbit despre politica economică dusă de PSD. Chiar dacă aceasta a fost greșită a avut în unele cazuri susținerea ALDE. „A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă”.

Decizia de ieșire de la guvernare trebuia luată mai demult a spus președintele ALDE Gorj.

„Eu am spus asta dintotdeauna, că e o mare greșeală că ALDE stă la guvernare și că trebuia să facă pasul acesta demult. În primul rând, pentru că abordarea asupra politicilor economice pe care le are sau le-a avut PSD și au fost trecute prin Parlament și cu susținerea ALDE este greșită, din punctul meu de vedere. A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă. Investițiile nu au fost dirijate către dezvoltarea infrastructurii mediului de afaceri”, a spus Iordache, pentru Mediafax.

Despre decizia PSD de a continua guvernarea acesta consideră că social-democrații vor face acest lucru într-un guvern minoritar.

„Nu are nimeni interes acum. Partidele care sunt în opoziție nu vor să preia guvernarea. Este o situație economică foarte proastă și ei au făcut atât de multe promisiuni, care încă nu sunt onorate și cu siguranță ar spune că ei le duceau la îndeplinire. Așa că nimeni nu va veni să preia guvernarea, o vor mai duce așa, dacă nu va fi pusă presiune pe Opoziție să facă ceva”, a mai spus Iordache.