Astfel, vor fi ofertate spre vânzare 96 de mijloace fixe (utilaje) la un preţ de pornire de peste 5,9 milioane de lei, fără TVA.

Raportul de evaluare pentru aceste bunuri mobile a fost întocmit de compania de profil THR Consulting.

Conform comunicatului, creditori sunt AJFP Braşov (pentru toate cele 96 de bunuri) şi un executor judecătoresc (pentru 4 dintre acestea).

Licitaţia va avea loc la 1 septembrie.

Situaţia acţionarială a companiei Roman SA este încurcată. Pro Roman SA, firma care administra parcul industrial, se află în insolvenţă. Acţionar majoritar la Pro Roman era Prescon Braşov, compania omului de afaceri Ioan Neculaie.

Asociaţia Pro Braşov susţine că a dobândit calitatea de acţionar majoritar la Pro Roman prin mai multe sentinţe judecătoreşti, dar Neculaie are alt punct de vedere.

"Asociaţia Pro Braşov a luat compania, dar a uitat să dea banii", a comentat ironic, pentru Capital, omul de afaceri. "Nu ştiu ce mizerie le-a mai trecut prin cap şi celor de la Finanţe, oricum Pro Roman va intra în faliment în septembrie. Dar muncitorii vor avea de lucru, la Roman Braşov se vor mai produce camioane, voi avea eu grijă. Am investit, de-a lungul anilor, circa 100 milioane de euro, dacă vrea altcineva să devină proprietar de unde îmi va plăti această sumă? " – a punctat Ioan Neculaie.