Prima librărie Cărtureşti din Capitală deschisă într-un complex comercial şi a 13-a din lanţul de librării Cărtureşti a reprezentat ”provocarea de a realiza într-un spaţiu aglomerat un cadru intim, un univers familiar, care să introducă vizitatorul în lumea cărţilor”.

”Clienţii care ne ştiu deja vor regăsi aici elementele importante pentru brand: calitatea şi diversitatea ofertei, mixul creativ de produse, o amenajare rafinată şi confortabilă, personal bine instruit, dar şi detaliile care compun atmosfera specială a Cărtureştiului, de la muzica bună la parfumul de ceai. Sperăm să fim totodată o surpriză plăcută pentru cei care ne vor vizita pentru prima oară, descoperind un loc în care oferta culturală este pusă în valoare printr-o o experienţă comercială inovatoare, asigurată de librari pasionaţi”, se arată în comunicatul citat.

Amenajarea celor 450 de metri pătraţi a fost proiectată de biroul de arhitectură Square One cu care s-a colaborat şi pentru amenajarea librăriilor din Constanţa şi Iaşi. Investiţia în noua librărie depăşeşte 200.000 de euro.

‘Noul Cărtureşti însumează atât o experienţă de 11 ani în retail-ul cultural cât şi asumarea schimbărilor de paradigmă din acest domeniu. Ne reinventăm pentru a atrage şi noile generaţii, care au alte aşteptări de la ceea ce numim o ‘librărie’. Cărtureşti a fost de la bun început un concept-store şi un brand creator de tendinţe’, a declarat Daniel Voinea, manager marketing şi comunicare Cărtureşti, potrivit comunicatului.

Selecţia de carte cuprinde peste 20.000 de titluri româneşti şi străine – de la best-seller-uri cum ar fi ‘Frumuseţea uitată a vieţii’ de Andrei Pleşu, ‘Jurnalul unui puşti’ de Jeff Kinney sau ‘Paradoxul iubirii’ de Pascal Bruckner, până la albume de artă, cărţi de istorie şi economie, cărţi pentru copii, dicţionare, volume de psihologie practică, cărţi de gastronomie şi hobby. Oferta este completată de o variată colecţie de muzici şi filme cu titluri de referinţă, jucării, zeci de tipuri de ceaiuri aromate, accesorii, obiecte de papetărie.

Cărtureşti va aduce, de asemenea, mai aproape de un public care are tot mai puţin timp liber, o serie de conferinţe, dezbateri, lansări de carte, ateliere, continuând misiunea de promotor al lecturii şi al noilor curente artistice.

În preajma Crăciunului, copiii vor fi invitaţi să (re)descopere farmecul poveştilor citite, pe parcursul a şase seri magice, alături de actori îndrăgiţi, personalităţi şi oameni de televiziune.

Aniversarea de 11 ani a librăriilor Cărtureşti va avea loc pe 22 noiembrie şi va fi marcată prin reduceri speciale şi surprize pentru public, inclusiv în noul spaţiu, se mai arată în comunicatul citat.
Sursa: Agerpres