Declarația lui Cristian Buşoi a fost făcută în data de 13 noiembrie, la o dezbatere online pe tema sănătăţii, organizată de DC News.

„Un obiectiv important al PNL este acela că vrem, în parteneriat cu Administraţia Prezidenţială, să adoptăm un pact pentru sănătate. Aici, evident, avem nevoie de aportul şi de acordul tuturor forţelor politice. Avem nevoie de acest pact pentru a asigura predictibilitate pe termen mediu, cel puţin pe două-trei cicluri electorale”, a declarat Cristian Buşoi.

Investiții în sistemul de Sănătate

De asemenea, europarlamentarul a adăugat că prioritare în programul de guvernare al PNL sunt investiţiile în sistemul de Sănătate.

„Avem un program pe sănătate pentru următorii patru ani foarte ambiţios, cu obiective clare şi cu direcţii strategice bine definite. Poate cel mai important lucru în acest domeniu în următorii patru ani este că vorbim de investiţii masive în sistemul de sănătate din România, sunt deja pregătiţi, rezervaţi, în jur de 5 miliarde de euro investiţii în sănătate în perioada imediat următoare, evident cei mai mulţi din aceşti bani venind din fonduri europene, în jur de 3,8 – 4 miliarde, restul, se vor completa aceste investiţii din bugetul naţional”, a adăugat el.

Conform celor spuse de el, este nevoie de o reformă administrativă a sistemului de Sănătate, care a fost începută de ministrul Nelu Tătaru.

„Această reformă va trebui să continue, pentru că, odată ce vom depăşi criza COVID, trebuie să ne punem la masă pentru a realiza o reformă importantă în domeniul sănătăţii, o reformă a DSP-urilor, a spitalelor, cu care toate forţele politice este de acord”, a conchis Cristian Buşoi.

Negocierile pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene

Cristian Bușoi a anunțat negocieri pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene.

„Misiunea mea este să obțin majorarea bugetului propus de Consiliu. Salut decizia Consiliului Uniunii Europene care a anunțat astăzi în unanimitate începerea negocierilor cu Parlamentul European pe programul de Sănătate EU4Health, pentru care sunt responsabil în Parlamentul European. Programul are o importanță crucială, deoarece UE încă experimentează impactul major al COVID-19 asupra sănătății, economiilor statelor membre și asupra bunăstării cetățenilor. EU4Health este cea mai puternică armă pe care o avem împotriva pandemiei și reprezintă garanția că Sănătatea este o prioritate a Uniunii Europene”, a scris Cristian Bușoi pe Facebook.