Liberalii au declarat că agreează și ideea unui Guvern format din tehnocrați. În același timp, chiar dacă vor numi un alt premier în locul lui Ludovic Orban, PNL nu a renunțat la alegerile anticipate.

Ludovic Orban a declarat că PNL va susține decizia luată în urma consultărilor dintre președinte și formațiunile parlamentare. Liberalii vor merge la discuții cu o echipă formată din Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

Întrebat despre cine va fi următorul premier, Ludovic Orban a spus: „Așteptați decizia președintelui!”

Ce spune Orban despre depunerea mandatului său

„Practic eu am depus mandatul încredințat de președinte ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termenul prevăzut în regulamentul celor două camere. M-am prezentat pe 10 februarie cu programul de guvernare și lista miniștrilor, miniștrii au trecut de audieri, nu s-a reusit finalizarea procedurii din cauza boicotului PSD. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii”, a mai spus Ludovic Orban.

Ce spune Rareș Bogdan

„Trebuie să combatem această confuzie, că premierul desemnat și-a depus mandatul. Asta nu înseamnă că nu mai îndeplinește responsabilitatea de premier interimar, cele două calități nu se suprapun. Președintele României are toată strategia facută pas cu pas, ne-am așteptat și la decizia Curții.” a mai spus Rareș Bogdan.