Deputatul social-democrat a transmis pe pagina sa de Facebook că este ținta unor atacuri „fake news” în privința unor declarații ale sale care nu există. Lia Olguța Vasilescu lansează în același timp săgeți către tabăra liberalilor pe care-i acuză că au promovat aceste știri false pentru că le e frică de ultimele sondaje apărute.

„Presa ma atentioneaza ca penelistii transmit ” pe surse” un fake news despre „parerea” mea asupra pandemiei. Nu va mai obositi! Parerea mea e publica, postarile mele de pe facebook sunt publice inca din vremea in care voi spuneati ca e „o simpla raceala”. Parca aveati un „grup strategic” de combatere a fake news-urilor… Acum inteleg ca le promovati de fapt! Doar la asta se rezuma campania voastra? V-au venit sondajele si ati intrat in vrie?”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce pe anumite site-uri au apărut declarații care ar fi fost făcute de Olguța Vasilescu în timpul unui turneu prin comunele doljene. Conform acestora, deputatul PSD ar fi declarat că noul coronavirus nu există și „de fapt Iohannis se folosește de acest pretext pentru a anula alegerile locale deoarece îi este frică să nu piardă PNL-ul”.