Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va efectua Curtea de Conturi la DNA, DIICOT și ÎCCJ și a spus că știe că inspectorii Curții de Conturi ar fi fost amenințați în trecut cu dosare penale. „Mă bucur că, in sfarsit, Curtea de Conturi face acest control, eu m-am mai manifestat public in ultimii ani si am mai solicitat asa ceva, stiu ca s-a mai incercat un astfel de control la DNA in urma cu cativa ani si s-a inchis foarte repede in conditiile in care inspectorii Curtii de Conturi au fost amenintati ca li se vor deschide dosare penale”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Potrivit aceluiași post de televiziune, Curtea de Conturi va efectua la Parchetul General, DNA și DIICOT acțiuni de control privind modul de utilizare a unor fonduri pentru organizarea unor flagrante și operațiuni sub acoperire, printre altele. Acțiunile fac parte din programul de activități pe anul 2019 aprobat de plenul Curții de Conturi, potrivit sursei citate.

„Curtea de Conturi începe o verificare cu privire la modul în care s-au folosit resurse uriașe financiare de către DNA și DIICOT în toată această perioadă”, s-a spus la postul tv, care menționat că se va face verificarea de către Curtea de Conturi și a cheltuirea fondurilor operative, fonduri care de regulă sunt uriașe și la care nu are nimeni acces.