Lia Olguța Vasilescu a lansat un nou atac la adresa liberalilor, în urma declarațiilor făcute joi de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Fostul realizator de televiziune a recunoscut că, dacă scenele de joi, în care un bătrân a fost încătușat și violentat de polițiști pentru că a refuzat să i se ia temperatura, la intrarea într-un supermarket, s-ar fi petrecut în perioada în care la conducerea Ministerului de Interne se afla Carmen Dan, ar fi cerut demisia acesteia.

”Deci, dacă era Carmen Dan ministru, i se cerea demisia! La Vela nu se pune că e „băiat bun”, „de-al nostru”. Măcar recunosc faptul ca sunt ipocriți…”, a scris Lia Olguța Vasilescu vineri pe Facebook, comentând declarațiile lui Rareș Bogdan.

”Între fermitate şi abuz e o graniţă fină”

Trebuie precizat că vice-președintele PNL a ținut să explice, în cadrul aceleiași declarații, că nu este necesară demisia actualului ministru de Interne, Marcel Vela, având în vedere că vina aparține în totalitate polițistilor.

”Drepturile şi libertăţile sunt fundamentale, e important să fie respectate. Între fermitate şi abuz e o graniţă fină. Eu cer fermitate, în special cu infractorii. Dar nu voi susţine derapajele şi abuzurile niciodată.

Dacă era Carmen Dan azi, ce să fi spus? Că e necesar să existe o reacţie foarte clară! Asta cer şi acum.

În măsura în care Carmen Dan era implicată, îi ceream şi demisia. Dar nu e mereu cazul să mergi până la cel mai înalt nivel. Să ceri demisia unui ministru pentru că un poliţist a acţionat greşit nu e neapărat corect”, a declarat Rareș Bogdan, în direct la România TV.