În perioada în care era primar, Lia Olguța Vasilescu a mai traversat o altă perioadă stresantă. Aceasta a fost cercetată și chiar reținută de DNA într-un dosar în care era acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani. Deși dosarul nu a mai înaintat de ani bun, pentru interceptarea și filajul fostului ministru, DNA a cheltuit 3 milioane de euro.

Și Călin Popescu Tăriceanu a fost monitorizat de DNA, timp de șapte ani, practic degeaba. Aceasta chiar a fost achitat. Pentru el s-au investit 7 milioane de euro. Este vorba despre bani publici. Faptul că se irosesc atâtea resurse pentru dosare care nu se finalizează este un semnal de alarmă că în sistemul judiciar trebuie să se schimbe urgent ceva.

Zeci de milioane de euro au fost cheltuiți de-a lungul timpului de procurori ai DNA pentru filaje și interceptări, în dosare care sau sunt în curs de peste 5 ani sau s-au finalizat cu achitări rușionoase.