Lia Olguţa Vasilescu îl ironizează pe liderul USR, Dan Barna. Acesta din urmă postase pe Facebook, la începutul acestei luni, o fotografie în care strânge cu putere la piept o persoană în vârstă, alături de comentariul, probabil mesajul pe care i-l transmisese acea persoană: “Veți fi cel mai tânăr Președinte al României.”

Acum, social-democrata se amuză pe seama lui Dan Barna, spunând că USR-iştii au ajuns prin târguri de ţară în căutare de voturi şi pupă moşii care miros a ciumă roşie.

„Cum, mă, au ajuns USR-iștii prin târguri de țară și pupă „moșii fără dinți în gură, analfabeți si care miros a ciumă roșie”? Așa ceva?” este postarea de pe Facebook a Liei Olguţa Vasilescu.

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat în luna iulie candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, va fi candidat pentru funcția de premier. Cele două formațiuni au decis să participe împreună la toate rundele de alegeri de anul acesta și de anul viitor – prezidențialele din 10 noiembrie, alegerile locale și alegerile parlamentare de anul viitor. Ulterior, la finalul lunii august şi începutul lui septembrie, Dan Barna s-a aflat într-un turneu electoral prin ţară pentru strângerea de semnături, moment în care probabil a fost realizată şi respectiva fotografie.