LG Electronics, unul dintre liderii globali în domeniul comunicaţiilor mobile, anunţă lansarea pe piaţa globală a terminalului Viewty Smart (LG-GC900),  dotat cu o nouă cameră şi cu funcţia inteligentă Shot Mode care analizează imaginile şi ajustează automat camera pentru realizarea fotografiilor la cea mai bună calitate.

Viewty Smart moşteneşte calităţile predecesorul său LG Viewty, care s-a vândut în peste 6.5 milioane de unităţi. Totodată, noul terminal oferă o experienţă de utilizare mult mai surprinzătoare decât primul model datorită funcţiilor îmbunătăţite, alături de funcţia inteligentă Shot Mode.  Acestea includ un senzor pentru camera de 8 megapixeli cu o sensibilitate ISO de până la 1600, o rezoluţie mai mare pentru ecranul tactil WVGA, un procesor de imagine mai inteligent şi interfaţa intuitivă S-Class.

“Viewty revine mai surprinzător ca niciodată, cu noi aplicaţii inteligente pentru camera foto cu ajutorul cărora utilizatorii nu trebuie să-şi mai facă griji pentru toate reglajele şi ajustările complicate ale camerei,” a declarat Dr. Scott Ahn, preşedinte şi CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics. “Viewty Smart reprezintă noua generaţie de telefoane LG cu cameră foto şi va susţine poziţia de lider a LG pe piaţa telefoanelor mobile din acest segment, prin tehnologiile inteligente şi inovative incorporate.”

Funcţia inteligentă Shot Mode şi caracteristicile avansate ale camerei foto

Noul LG Viewty Smart se distinge prin funcţia inteligentă Shot Mode care analizează obiectul sau persoana ce urmează să fie fotografiate, background-ul şi condiţiile de luminozitate, comparându-le în cadrul a şapte scenarii predefinite, pentru a realiza de fiecare dată cele mai bune fotografii. Această funcţie, destul de rar întâlnită şi la camerele foto compacte, este disponibilă pentru prima dată în dotarea unui telefon mobil şi în premieră  lansata de LG. Funcţia de Shot Mode hassle-free elimină necesitatea verificarii setărilor înainte de realizarea fotografiilor. Mai mult, funcţia transmite un răspuns imediat, arătând exact modul în care este realizată analiza înainte de fotografiere, cu indicatori în timp real.

Datorită rezoluţiei de 8 megapixeli, fotografiile realizate cu Viewty Smart pot fi trimise şi încărcate online sau pot fi imprimate şi puse direct în ramă. Prin setarea maximă ISO de 1600, scenele cu o luminozitate slabă sau întunecate pot fi captate şi fără flash. Mai mult, funcţia poate fi îmbunătăţită prin flash-ul LED al telefonului. Noul Viewty Smart este dotat cu noi funcţii ale camerei, precum Multi Face Detection şi înregistrarea video la calitatea D1 DVD. Alte funcţii sunt modurile de fotografiere Touch Shot, Art Shot, Beauty Shot, Panorama Shot şi Continous Shot, care au fost perfecţionate pe modelele anterioare de terminale LG. 

Interfaţa intuitivă S-class UI îmbunătăţită pentru funcţiile camerei foto

Viewty Smart este dotat cu o interfaţă 3D S-Class UI folosită pentru prima dată în acest an pentru LG Arena. Special pentru funcţiile camerei LG Viewty Smart, LG a adaptat interfaţa S-Class UI, creând o tastă pe ecran pentru accesul direct la modurile de fotografiere şi un folder special în care sunt stocate fotografiile recent realizate pentru vizionarea acestora fără a accesa galeria foto. De asemenea, LG a inclus şi un mod mai simplu pentru zoom in şi out: rotirea degetului pe ecranul tactil, în sensul acelor de ceas, pentru zoom in, şi rotirea în direcţia opusă pentru zoom out. Zoom-ul mai poate fi realizat şi prin mişcări pe ecran prin apropierea şi întinderea degetelor.

Viewty Smart permite descărcarea sau trimiterea fotografiilor în aceleaşi condiţii optime în care le realizează. Ecranul mare WVGA de 3 inci şi rezoluţiea de 800 x 480 permite vizionarea în detaliu a forografiilor sau filmelor video. Prin reţeaua HSDPA de 7.2 Mbps şi compatibilitatea wi-fi, Viewty Smart permite încărcarea fotografiilor de pe internet cu viteză broadband. Cu funcţia geo-tagging a A-GPS-ului, prietenii pot vedea exact locul în care a fost realizată o fotografie. Viewty Smart permite stocarea fotografiilor în memoria internă de 1.5 GB sau pe carduri MicroSD de până la 32 GB.

Cu o grosime de numai 12.4 mm, Viewty Smart încape uşor în buzunar, fiind cel mai subţire telefon cu o cameră de rezolutie 8MP disponibil pe piaţă. Mai mult, design-ul remarcabil al camerei atrage toate privirile.

“Viewty ne-a ajutat să schimbăm percepţia consumatorilor faţă de telefoanele mobile cu cameră. Pentru prima dată, consumatorii nu mai sunt nevoiţi să accepte o calitate mai slabă a fotografiilor realizate cu o camera incorporată în telefonul mobil,” a afirmat Dr. Ahn. “Cu Viewty Smart vom schimba din nou percepţii. Nu va mai fi vorba doar de un telefon cu o cameră de aceeaşi calitate cu cele digitale compacte. Este vorba de a avea un telefon cu o cameră inteligentă care permite realizarea unor fotografii excelente şi este mai uşor de folosit faţă de o cameră digitală compactă.”

LG Viewty Smart va fi disponibil la o serie de operatori în Europa începând cu luna mai, urmând să fie lansat şi pe alte pieţe în perioada următoare.