Optimus Vu include un ecran de 12,7 cm, un procesor dual-core puternic de 1.5GHz şi o memorie internă de 32GB .

"Oferind o experienţă de vizionare optimă, cu un raport al imaginii de 4:3, un display de 5 inci şi tehnologia LTE impresionant de rapidă, LG Optimus Vu este doar un exemplu de rezultat pe care îl putem obţine din alinierea tehnologiei noastre performante la nevoile consumatorilor," potrivit lui Dr. Jong-seok Park, preşedinte şi CEO al companiei LG Mobile Communications.

Display-ul de 5 inci, cu un raport al imaginii de 4:3, transformă vizualizarea documentelor, a cărţilor, a paginilor de internet şi a conţinutului multimedia într-un mod de utilizare mult mai simplu şi mai plăcut. Raportul imaginii de 4:3 este optimizat pentru o vizualizare mai rapidă şi pentru a face mai productive activităţile cotidiene. În plus, display-ul IPS redă fiecare culoare în starea sa naturală pentru a oferi cea mai bună experienţă de vizualizare chiar şi în condiţii de lumină naturală foarte puternică.

Cu o grosime de doar 8, 5mm, Optimus Vu  este cel mai subţire dintre toate telefoanele LTE aflate momentan pe piaţă, este foarte confortabil şi se potriveşte perfect în orice buzunar. Deşi include o baterie puternică de 2.080mAh, Optimus Vu: foloseşte tehnologia exclusivă floating mass pentru a părea şi mai subţire comparativ cu dimensiunile sale reale.  

Pe lângă HDMI (High Definition Multimedia Interface) şi DLNA (Digital Living Network Alliance), Optimus Vu vine cu o memorie de 32GB  şi o cameră de 8 mega-pixeli. Deşi va rula iniţial pe sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, o versiune updatată de Android 4.0 Ice Cream Sandwich este deja în lucru.
Optimus Vu va fi introdus în Coreea din luna martie 2012.

Specificaţii tehnice:
o    Chipset: 1.5GHz Procesor Dual-Core
o    Display: 12,7 cm (1024×768) IPS
o    Memorie: 32GB eMMC şi 1GB DDR2
o    Camera: 8MP cu AF LED Flash (spate) şi 1.3MP (faţă)
o    Sistem de Operare: Android 2.3 Gingerbread
o    Baterie: 2,080mAh
o    Dimensiune (L x W x D): 139.6 x 90.4 x 8.5mm