LG Electronics a anuntat incheierea unui parteneriat cu REC Wafer, companie norvegiana ce activeaza in domeniul energiei solare. Parteneriatul dintre cele doua companii a fost incheiat pe o parioada da de cinci ani, printr-o investitie de 340 milioane de dolari, si are ca scop achizitionarea de panouri de silicon care utilizeaza tehnologia celulelor multicristaline.

“Ne propunem sa investim si sa dezvoltam solutii pentru reducerea consumului de energie folosindu-ne atat de experienta noastra in cercetare si dezvoltare cat si de intreaga expertiza in productia de masa”, a declarat Woo Paik, Presedinte si Chief Technology Officer (CTO) al LG Electronics.

LG va incepe sa primeasca panouri in volume limitate, urmand ca livrarile sa creasca progresiv pe perioada contractului, pana in anul 2014. LG Electronics considera dezvoltarea segmentului de energie solara ca un motor de crestere al companiei. Pe langa aceasta, LG Electronics continua investitiile semnificative in cerecetarea si dezvoltarea tehnologiei bazate pe energia solara.

LG are in plan, de asemenea, sa investeasca, in prima parte a anului 2010, aproximativ 162 milioane de dolari in doua linii de productie pentru celule solare, productia in masa urmand sa inceapa in prima parte a anului 2010. Fiecare linie va avea o capacitate anuala de 120 de megawati.

Expertii estimeaza ca pana in anul 2010, industria celulelor solare pe baza de siliciu va reprezenta 80 % din tehnologia bazata de energie solara. In acest moment, piata tehnologiilor bazate pe energie solara este evaluata la peste 10 miliarde de dolari.

LG Electronics are peste 82.000 de angajaţi in cele 114 birouri, care includ 82 de filiale deschise in intreaga lume. Alcatuita din 5 mari divizii: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions si Mobile Communications, cu vanzari globale de peste 44 miliarde dolari in 2007, LG Electronics produce terminale CDMA, aparate de aer conditionat, televizoare cu plasma, sisteme de stocare optica, DVD playere si sisteme home theater.

Sursa: LG Electronics