Peste 1.400 de magazine LG din Coreea de Sud au început să proceseze comenzi pentru televizorul premium, estimat la aproximativ 13.500 dolari, dând un avantaj clar companiei în segmentul de piață OLED, preconizat a crește cu 7 milioane de unități până în anul 2016, conform unui studiu efectuat de către DisplaySearch.

“Televizorul LG 55EA9800 nu este doar o dovadă a performanței companiei noastre în  categoria display-urilor de generație următoare, cât un act ce dovedește angajamentul LG în a aduce pe piața de profil cele mai noi tehnologii disponibile în ziua de astăzi” a declarat Havis Kwon, președinte și CEO al LG Home Entertainment Company.

Modelul EA9800 este primul televizor din lume cu ecran curbat, aducând în locuințele consumatorilor o experiență similară cu cea de la IMAX.  Pentru a dezvolta unghiul optim de vizionare,  specialiștii LG au petrecut peste 5 ani în laboratoarele de cercetare, rezultatul fiind un ecran cu o curbă optimă și o suprafață echidistantă față de ochii utilizatorului, eliminând astfel problema distorsiunii imaginii la margini și pierderea detaliilor. Televizorul are doar 4.3 milimetri grosime și o greutate de 17 kilograme, fiind echipat cu tehnologie WRGB, ce are ca rezultat o imagine extrem de clară, la care se adaugă și funcția Color Refiner, care îmbunătățește vizibil tonurile de culoare. Ca și garanție a acestor tehnologii și totodată inovații, LG EA9800 a primit certificărle și aprobarea TÜV Rheinland, Intertek și VDE, trei dintre cele mai importante corpuri de control internaționale.

Designul televizorului a câștigat deja unul dintre cele mai râvnite premii din industrie, respectiv “red dot: best of the best” în urmă cu câteva luni, iar prețul și livrările pentru zonele în afara Coreei vor fi făcute publice în perioada imediat următoare.