MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), una dintre cele mai mari case de producţie, se confruntă cu probleme financiare care ar putea duce compania în pragul falimentului.

Cinefilii ar trebui să înceapă se se obişnuiască cu ideea că există posibilitatea ca în viitorul apropiat să nu mai vadă leul fioros care rage la începutul multor filme din ultimii 85 de ani.

MGM are datorii de 3,5 miliarde de dolari, iar creditorii au anunţat compania că au de gând să lase studiourile să intre în faliment. Acesta ar fi cel mai rău lucru care ar putea să i se întâmple casei de producţie, pentru că, în acest caz, ar putea pierde drepturile asupra „James Bond”, iar reprezentanţii MGM consideră că „studiourile nu ar putea să supravieţuiască fără agentul 007”.

„The Hobbit”, în stand-by

Falimentul ar putea pune probleme serioase şi pentru pelicula „The Hobbit”, continuarea seriei de succes „Stăpânul Inelelor”, singurul film programat până la sfârşitul anului.

Se pare că MGM a făcut săptămâna aceasta un apel disperat pentru a obţine 170 de milioane de dolari din fondurile de urgenţă. 20 de milioane de dolari i-ar folosi pentru a acoperi dobânzile de la creditori, iar cu 150 de milioane de dolari ar putea rezista până la sfârşitul anului şi ar începe filmul „The Hobbit”, al lui Peter Jackson.

Deşi niciunul dintre cei aflaţi la cârma studiourilor nu poartă întreaga vină, mulţi îl arată cu degetul pe CEO-ul Harry Sloan, pentru situaţia în care se zbate compania în momentul de faţă.

SURSA: screencrave.com