În ceea ce privește francul elvețian, chiar dacă astăzi înregistra ceva aprecieri în raport cu euro, acestea vin după deprecierile puternice de ieri. Practic, de la anunțarea măsurilor concertate ale șefilor de bănci centrale din cele mai puternice țări, francul elvețian a alunecat destul de mult în fața euro, paritatea euro/CHF urcând de la sub 1,03, la peste 1,14 (în cursul zilei de ieri), pentru ca azi să coboare la 1,123.
Astfel, astăzi, chiar dacă ieri nu s-a tranzacționat pe piața interbancară de la noi, leul a încorporat indirect creșterea agregată față de nivelul de vineri a euro în raport cu francul elvețian.
Cursul de referință pentru francul elvețian a ajuns marți la 3,7993 lei, cu 2,4% mai mic decât cel anunțat vineri. Dacă ieri s-ar fi tranzacționat și pe piața interbancară de la noi, BNR ar fi anunțat un curs și mai mic pentru francul elvețian, iar astăzi o creștere față de ieri.
Totodată, leul s-a întărit și în raport cu dolarul american față de referința de vineri, cursul BNR scăzând cu 1,28%, până la 2,9673 lei.
Gramul de aur însă a înregistrat o creștere ușoară față de vineri, referința BNR urcând la 169,7202 lei.