Din ciclul parlamentarii gândesc lucruri trăsnite. Aleșii din Palatul Parlamentului au venit cu o nouă idee ciudată. Cluburi pentru pensionari la parterul blocurilor nou construite. Vor fi obligatorii în clădirile care au mai mult de 25 de apartamente. Asta prevede un proiect legislativ depus recent la Senat. O intenţie bună, spun dezvoltatorii, dar dacă se va transforma în lege, doar pensionarii de lux îşi vor permite să se mute într-o astfel de clădire. Şi asta pentru că preţurile apartamentelor vor exploda, pentru a acoperi investiţia.

Parlamentarii, care au venit cu propunerea, nu îi conving pe vârstnici. „Păi te duci acolo, te duci la clubul ăsta ce să faci?! Să joci table pe burta goală? Nimeni nu cred că e de acord cu aşa ceva. Te duci să te distrezi cum?”, spune o pensionară.

Se pare că parlamentarii nu s-au sfătuit cu specialiştii, înainte de a-şi promova ideea. „Cred că pensionarii pot să se întâlnească şi fără chestii organizate, ar fi nevoie de locuri de parcare, de spaţii de joacă pentru copii, de investiţii în infrastructură, nu neapărat de un club al pensionarilor”, spune Ştefan Manolache, preşedintele unei asociaţii de proprietari.

Proiectul ar da peste cap preţurile, ameninţă dezvoltatorii. „Nu există o solicitare reală din partea cumpărătorilor. Cumpărătorii sunt mai mult interesaţi de cumpărarea unor produse imobiliare care să aibă un preţ accesibil, de existenţa unor parcuri, locuri de joacă. Fie aceste costuri se vor regăsi în preţul apartamentelor şi asta va face ca preţurile să crească”, anunță Bogdan Ivan de la Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari, conform Digi24.

Pentru ca ideea controversată să prindă contur, trebuie adoptată de Parlament şi promulgată de Preşedinte. Apoi, publicată în Monitorul Oficial.