Procurorul Ramona Bulcu s-a sinucis astăzi aruncându-se de la etajul 5 al Parchetului General. Se pare că aceasta ar fi fost cercetată de Secția specială pentru magistrați. Potrivit familiei acesteia, Ramona Bulcu se gândea de mai mult timp să se sinucidă.

„S-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat pentru Libertatea un magistrat care o cunoștea pe Ramona Bulcu.

Cazul Ramonei Bulcu a șocat pe toată lumea. Aceasta a fugit din spital și s-a dus direct la sediul Parchetului General, unde și-a luat viața aruncându-se de la etajul cinci al instituției. Aceasta se pare că trecea printr-o depresie puternică.

Conform surselor Libertatea, Ramona Bulcu a avut niște legături în cazul lui Sebastian Ghiță. Aceasta ar fi scris un comunicat de presă în dosarul Sebastian Ghiță – Laura Codruța Kovesi.

În comunicatul redactat de Ramona Bulcu arăta că avionul cu care a fost repatriat fugarul Nicolae Popa fusese plătit de Poliția Română. Nicolae Popa este condamnat în dosarul FNI. Laura Codruța Kovesi a fost acuzată de Sebastian Ghiță că i-a cerut să plătească transportul lui Popa. Dosarul a fost deschis și închis de Parchetul General. Mai târziu, Secția specială pentru magistrați a redeschis acest dosar și a început cercetarea comunicatului de presă redactat de Ramona pe 9 ianuarie.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție.

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept”, se arată în Comunicatul Parchetului General din 9 ianuarie 2017.