Scandalul declanșat o dată cu punerea sub acuzare a Laurei Codruța Kovesi pentru comiterea a trei infracţiuni este departe de a lua sfârșit. Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR, Dan Barna, leagă numele lui Ion Țiriac de scndalul Kovesi. El sugerează că afaceristul este practic cel care a luat mită de la Sebastian Ghiţă şi astfel el are de dat explicaţii, iar Kovesi nu ar avea „nicio treabă”.

„Dl. TIRIAC – AVEM PROBLEME CU GHIȚĂ???

Ghiță minte cu nerușinare – faimosul drum de repatriere al infractorului Nicolae Popa a fost plătit de Poliție (g4media a publicat documentele azi).

Dacă însă ar fi adevărat ce spune Ghiță – conform declarației lui banii nu au mers la Kovesi ci la Țiriac care deține avionul. Atunci nu Țiriac a luat mită de la Sebi ??? Eu așa înțeleg. Țiriac are de dat explicații . Kovesi nu are nici o treabă”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Fosta șefă a DNA a fost pusă vineri sub acuzare pentru comiterea a trei infracţiuni: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Învinuirea are loc în dosarul penal deschis după denunţul lui Sebastian Ghiţă privind modul în care a fost adus în ţară Nicolae Popa, fostul director al FNI, din Indonezia unde se sustrăgea executării pedepsei.