"Anul trecut, multe companii au conştientizat potenţialul de reducere a costurilor cu administrarea flotelor auto prin externalizarea serviciului, fapt care s-a reflectat atât în creşterea pieţei, cât şi în evoluţia companiei noastre. Creşterea organică a flotelor clienţilor existenţi confirmă aprecierea parteneriatului cu LeasePlan", a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan.

La sfârşitul anului 2011, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 6.267, în creştere cu 30% faţă de 2010. Din totalul de autovehicule aflate în flota LeasePlan, 5704 se află în sistem full operational leasing, în vreme ce 61 dintre acestea se află în sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finanţarea). Pentru restul de 502 autovehicule se asigură doar serviciile de gestionare a flotei.

"În 2012, ne-am planificat o creştere a flotei de autovehicule cu 20%, până la un nivel de 7.400 de unităţi în administrare. Estimăm păstrarea componentei actuale a flotei, care reflectă în mare măsură structura pieţei auto. Totodată, vom investi 30 milioane euro în achiziţia de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare (de maximum 3,5 t)", a declarat directorul general LeasePlan.

Compania deţine acum un portofoliu de peste 160 de companii din diverse domenii precum: OMV PETROM SA, CEZ România, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC România, METRO Cash & Carry România, Silcotub, IBM România sunt doar câteva dintre cele mai importante.

LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată cu peste 45 de ani în urmă, furnizoare de servicii de management de flote în 30 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi.  Este constituită din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.