"Am fost numit de două săptămâni şi mulţi m-au privit ca un ministru tehnocrat şi sunt un ministru tehnocrat comparativ cu alţi miniştrii şi mă voi ghida după performanţe şi obiective, dar sunt şi mai politic decât mulţi miniştrii şi am o viziune de centru-dreapta, convingere ce se va reflecta şi în activitatea pe care o voi avea la minister", a spus ministrul Muncii.

Prezent la o dezbatere referitoare la piaţa muncii, Sebastian Lăzăroiu, a arătat că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) nu acoperă foarte bine zonele neacoperite de firmele private iar creşterea ocupării poate fi realizată prin intermediul forţei de muncă neutilizate din mediul rural.

"Cred că ANOFM îşi face treaba prost pentru că piaţa este în general slab reglementată şi, deşi agenţia acoperă unele zone pe care firmele private nu le acoperă, nu o face foarte grozav", a declarat Sebastian Lăzăroiu, prezent la o dezbatere referitoare la piaţa muncii.

Ministrul Muncii a precizat că, până la sfârşitul săptămânii trecute, au fost încheiate 500.000 de noi contracte de muncă.
SURSA: Agerpres