Vladimir Zelenski, candidatul favorit la alegerile prezidențiale din Ucraina intenționează să o pună pe Laura Codruța Kovesi în fruntea Procuraturii Generale a Ucrainei dacă va câștiga cursa electorală.

Acestea sunt cele 10 obiective ale mandatului său, dacă ar câștiga alegerile:

Prima sa dorință este aceea de a invita Marea Britanie și SUA în formatul normand. Echipa lui Zelenski intenționează să o viziteze pe Angela Merkel, cancelarul german, pe Emanuel Macron, președintele Franței, și pe Donald Trump, liderul SUA. De asemenea, politicianul ucrainian este pregătit pentru negocieri directe cu Rusia, cu participarea partenerilor internaționali, iar negocierile cu separatiștii „LNR” și „DNR” nu vor avea loc, în ciuda insistenței Rusiei.

De asemenea, Vladimir Zelenski vrea să lupte și împotriva anticorupției iar în top trei obiective ale sale, a inclus și numirea unor judecători onești de la Înalta Curte Anticorupție.

La cel de-al șaselea scop de pe lista a vorbit despre schimbarea conducerii celei mai importante instituții din Ucraina. Când a ajuns vorba la Procuratura Generală, oficialul a spus că are două propuneri de șef: fostul procuror merican Martha Boersch sau fosta șefă DNA- Laura Codruța Kovesi, potrivit Știridiaspora.ro.