“Sper ca miercuri (20 aprilie 2011, n.r.), în şedinţa de Guvern, să finalizăm Ordonanţa prin care acordăm facilităţi atât persoanelor fizice, cât şi instituţiilor. Vom acorda până la maxim şase vouchere la Programul Rabla pentru cei care vor să cumpere o maşină electrică. Evident, că nu vom uita nici maşinile hibrid, dar acestea vor primi mai puţin pentru că maşinile hibrid totuşi poluează, deşi mai puţin decât maşinile convenţionale”, a declarat Borbely.  

Totodată, oficialul a menţionat că, prin intermediul viitoarei Ordonanţe de Urgenţă, autorităţile care vor prefera să cumpere maşini electrice sau hibrid ar putea primi o reducere de până la 25% din preţul maşinii, suma fiind suportată din Fondul de Mediu.

“Cei care nu participă la Programul “Rabla” pot să aibă o facilitate. Eu am propus un procent de 25%, dar nu mai mult de 5.000 de euro pentru aceia care vor să cumpere o maşină electrică. Această Ordonanţă de Urgenţă va fi viabilă atunci când va fi ofertă pe piaţă şi după ce se aprobă în Guvern”, a mai spus ministrul.

Borbely a precizat că ideea subvenţionării maşinilor electrice cu o sumă în valoare de 5.300 euro, raportat la tariful unui tichet de 3.800 lei înmulţit cu şase tichete, va fi pusă în practică odată cu realizarea unei infrastructuri specifice.

SURSA: Agerpres