Notebook-ul se remarcă prin design-ul ultra portabil, având o greutate de numai 1,31 kg, o grosime de 16,3 mm și o dimensiune a ecranului de 13 inch.

Samsung Notebook 9 Series este fabricat din duraluminiu, un material uşor, de două ori mai rezistent decât aluminiul şi folosit de obicei la construcţia aeronavelor. În etapa de proiectare a modelului, Samsung a supus Notebook 9 Series unei serii complete de teste pentru durabilitate, pentru a asigura rezistența acestuia.

Modelul este echipat cu Microsoft Windows 7 şi cu cea de a doua generaţie de procesoare Intel Core i5/i7, cu o memorie de până la 8GB. Funcția Samsung Fast Start permite pornirea laptopului în doar 12 secunde și alimentează dispozitivul în numai 3 secunde de la sleep mode. În acest sleep mode avansat, datele sunt şi ele salvate atât pe SSD cât şi pe memoria internă, astfel încât conţinutul să fie pregătit chiar şi în cazul întreruperilor de alimentare sau al îndepărtării bateriei. În același timp, solid state drive-ul (SSD) 128/256GB asigură spaţiu de stocare suficient. Lipsit de părţi mobile, Notebook 9 Series oferă o bootare cu 60% mai rapidă dacât un notebook cu hard disk drive (HDD).

Bateria Notebook 9 Series durează până la de trei ori mai mult decât o baterie tipică de notebook. Viaţa bateriei este prelungită de PowerPlus, tehnologia perfecţionată de încărcare a bateriei, combinată cu bateria din litiu-polimer cu alimentare eficientă.